Door - Tom Cosyns

Een veranda als bijgebouw gebruiken

Een veranda als bijgebouw gebruiken? Bij het bouwen van een bijgebouw kunt u overwegen een veranda te gebruiken om meer buitenruimte te creëren. Een bijgebouw kan een aantal verschillende dingen zijn, zoals een garage of een veranda. Als u op zoek bent naar een bijgebouw voor uw huis, dan moet u alle verschillende opties overwegen.

Overdekte veranda

Een van de populairste toepassingen van een schuurtje is opslag, en een overdekte veranda biedt de ultieme flexibiliteit. Het toevoegen van een veranda zal niet alleen de esthetiek van uw achtertuin oase verbeteren, maar het zal u ook helpen het meeste uit uw thuisbasis te halen. Met een keur aan stijlen waaruit u kunt kiezen, vindt u er zeker een die aan al uw wensen en behoeften voldoet.

Of u nu op zoek bent naar een weekendje weg of een manier om uw spullen uit te stallen, een veranda is de kers op de taart. Een veranda is niet alleen functioneel, maar biedt ook een 360 graden uitzicht op uw woning. Voor de beste ervaring overweegt u een ontwerp dat uw bestaande inrichting aanvult. Als u een rustiek thema hebt, is een structuur met houten panelen een goede oplossing.

Afhankelijk van uw smaak en budget kunt u kiezen voor een meer utilitaire schuur of een compleet huis. De juiste beslissing kan het verschil maken. Een overdekte veranda is het perfecte uitkijkpunt om van het buitenweer te genieten.

Ingebouwde veranda

Naast de voor de hand liggende functionele toepassingen is een inpandige veranda een geweldige manier om uw huis of tuin meer karakter te geven. Met de juiste materialen en vakmanschap wordt uw droomtuin of -terras werkelijkheid. U kunt kiezen uit vele soorten veranda’s, waaronder die met composietmaterialen, die in eigen beheer worden gebouwd en die naadloos aansluiten op uw bestaande gebouw. De meeste hebben hun eigen handige functies zoals daklijnen, luifels en leuningen. Ze kunnen variëren van 6 voet tot 20 voet in lengte. In het algemeen zijn ze een leuke en gemakkelijke manier om uw buitenleven te verbeteren en tegelijkertijd de familie bij elkaar te brengen. Of u nu een grote of kleine tuin hebt, er is zeker een geschikte plek voor uw nieuwe hangplek in de achtertuin. Hopelijk geniet u er evenveel van als de bewoners van het huis.

Wij woonden een tijdje in een schilderachtige bungalow aan de rand van een bloeiende kunstwijk in een wijk in het hart van Manhattan. Als liefhebber van spit en poets was ik op zoek naar een ideaal bijgebouw voor mijn verzameling kunstvoorwerpen en snuisterijen. Het kostte ons bijna een jaar om een geschikte locatie te vinden. Uiteindelijk vonden we een bescheiden onderkomen met een leuke moderne veranda en een garage voor twee auto’s op een traditioneel blikken schuurtje.

Scherm veranda

Als u op zoek bent naar een manier om uw interieur met uw terras of tuin te verbinden, kan een veranda precies zijn wat u nodig hebt. Een afgeschermde veranda biedt een warm, ontspannend toevluchtsoord. Ze kunnen ook een plek zijn om buiten te eten of te entertainen. Voor een extra gevoel van comfort voegt u gestoffeerd buitenmeubilair en heldere stoffen toe.

Een afgeschermde veranda kan een romantische plek zijn om te genieten van warme zomeravonden. Afhankelijk van uw locatie kan het nodig zijn om een bouwvergunning te krijgen. U moet zich aanmelden bij uw lokale aanbieder van lijsten om toegang te krijgen tot de informatie die u nodig hebt.

Er zijn drie fasen betrokken bij het bouwen van een afgeschermde veranda. De eerste fase omvat de bouw van de zijwanden, het dak en de bovenplaat. Zodra deze klaar zijn, kunt u de tweede en derde fase voltooien.

Voordat u met de bouw begint, moet u bij de plaatselijke bouwinspectie nagaan of u een bouwvergunning nodig hebt. Bouwvergunningen kunnen worden verkregen voor zo weinig als € 100 tot € 300.

Paalschuur

Een paalschuur is een bijgebouw dat dient als uitbreiding van uw huis. Het kan een geweldige plek zijn om rond te hangen met uw familie of te genieten van een barbecue. Naast het bieden van onderdak, draagt het ook bij aan uw aantrekkingskracht.

Paalschuren kunnen worden gebouwd met een verscheidenheid aan plattegronden. U kunt ervoor kiezen om een huis te bouwen met de traditionele uitstraling van een conventionele woning, of u kunt een meer moderne boerderij stijl. Sommige bestemmingsplannen kunnen niet toestaan post-frame huizen, dus je moet uw lokale bouwvoorschriften te overwegen.

Post-frame constructie maakt gebruik van grotere structurele leden, die zorgt voor een langere levensduur. Bij goed onderhoud kunnen ze wel 100 jaar meegaan.

Paalschuren zijn meestal gebouwd met stalen deuren, 12-inch overstekken en dakcondensatiebescherming. Daarnaast bieden ze een aantal andere functies die niet beschikbaar zijn in pre-engineered metalen gebouwen.

Sommige bouwers van paalschuren gebruiken Perma-kolommen, dat zijn prefab betonnen kolommen die hout uit de grond houden. Deze kolommen zijn ontworpen om verschillende bodemdrukken te weerstaan.