Door - Tom Cosyns

Minimalisme: de kunst van het weglaten in je interieur

Het zijn drukke, hectische tijden voor ieder van ons. Je hoort meer en meer over stress op het werk, kinderen die oververmoeid raken, geen tijd meer hebben voor zichzelf. Maar kunnen we er zelf toch iets aan doen? Zeker weten! Je huis, je thuis, en dan meer bepaald je interieur dragen bij tot de rust die je vindt in jezelf. Merk je soms dat je wat zenuwachtig wordt als er allerlei zaken rondslingeren? Dan is de oplossing nabij: haal al het overbodige uit je interieur weg en je krijgt opnieuw rust. Minimalisme in je interieur is dé manier om je geest en je lichaam tot rust te laten komen. Noem het gerust ‘zen’, de Japanners zijn er echte specialisten in. We geven je hier alvast een aantal tips hoe jij je interieur zen kunt maken. Laat je inspireren!

Vind rust, creëer zen in je interieur

Het lijkt eenvoudig om zen te creëren met minimalisme. Maar hoe doe je dit precies? Een gouden regel is: wees kritisch op jezelf en je interieur. Bij elke aankoop die je vanaf nu doet, stel je je de vragen: heb ik dit werkelijk nodig en hoe draagt het bij tot mijn rustig interieur? Stel dat je bij INHUIS Plaza houten jaloezieën wil kopen. In de webshop van INHUIS Plaza vind je zoveel mogelijkheden voor raamdecoratie, gordijnen en zonweringen. Dat is ook logisch, bij INHUIS Plaza willen ze ook voor elke interieurstijl de perfecte producten bieden. Maar zoek voor jezelf uit welke producten van INHUIS Plaza bijdragen tot rust in je woning. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van de raamdecoratie. Bij INHUIS Plaza vind je heel wat kleuren: van donker tot licht, van zachte tot felle tinten. Over het algemeen kunnen we stellen dat rustige kleuren ook rust brengen. Felle kleuren brengen je woning tot leven. Afhankelijk van welke sfeer jij wil, kies je bij INHUIS Plaza je raamdecoratie, je gordijnen of je zonwering. Als je gaat voor minimalisme, dan ga je voor de strakke producten van INHUIS Plaza: lamellen en jaloezieën bijvoorbeeld. Vitrages of drukke overgordijnen zijn dan weer minder geschikt voor een minimalistische woonstijl.

Minimalisme en een ecologisch verantwoord interieur

Meer en meer gaan we voor ecologisch verantwoord leven. We proberen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. In dit artikel over ecologisch interieurontwerp lees je dat meer en meer mensen voor deze manier van leven te vinden zijn. Doe jij hieraan mee? Dan ga je bij INHUIS Plaza heel wat producten vinden waarmee je de ramen van je woning kunt decoreren. Ga bijvoorbeeld voor hout in plaats van kunststof. Hout is duurzaam en kan achteraf perfect gerecycleerd worden. Of wil je bijvoorbeeld iets aan je energierekening doen? Dan vind je bij INHUIS Plaza eveneens de geschikte producten. Kies je voor strakke overgordijnen? Zorg er dan voor dat ze gemaakt zijn van een dikke stof. Deze isoleert beter dan dunne stofjes. Of kies je bij INHUIS Plaza plisségordijnen? Kies dan de dubbele uitvoering. Zij isoleren beter dan de enkele variant. INHUIS Plaza helpt je graag om ecologisch verantwoorde raamdecoratie op maat te kopen.

Nieuwbouw, verbouwen… hou je aan je eigen stijl: minimalisme

Ben je volop je plannen aan het opmaken voor een nieuwe woning of ga je een woning verbouwen? Denk dan aan de minimalistische stijl die je wil aanhouden. De stijl van je woning wordt eenvoudig, hedendaags een strak? Dan zal ook je interieur aan deze stijl voldoen. Kies die producten bij INHUIS Plaza die hieraan beantwoorden. Te veel kantjes en frulletjes zijn niet echt geschikt voor minimalisme. Ga bijvoorbeeld voor raamdecoratie van INHUIS Plaza met smalle lamellen. Brede lamellen vallen meer op en trekken meer aandacht naar zich toe. Wil je zonwering? Dan zie je bij INHUIS Plaza dat er bijvoorbeeld markiezen en uitvalschermen bestaan. Ze geven aan je woning een totaal andere look. Markiezen zijn perfect voor een romantische of landelijke woning, maar minder geschikt voor een minimalistische woning. Welke kies jij? Wil je meer weten over hoe je minimalisme in je nieuw woning brengt of wil je meer lezen over renovaties? Ontdek hier de verschillende mogelijkheden!

Kies voor minimalisme, kies voor op maat gemaakt

Wanneer je de geschikte zonwering, gordijnen of raamdecoratie voor je minimalistische woning hebt gekozen, denk er dan ook aan om ze op maat te laten maken. Bij INHUIS Plaza is dit geen enkel probleem. Minimalisme betekent niets te veel, maar ook niets te weinig. INHUIS Plaza maakt je gordijnen, lamellen, jaloezieën en zonweringen perfect op de maat van je ramen. Een te klein of te groot gordijn stoort als het gaat om minimalisme. Vraag gerust raad aan de experten van INHUIS Plaza. Ze helpen jou om de juiste raamdecoratie of zonwering voor je minimalistische woning te kiezen. De gepaste kleuren, de gepaste materialen en de perfecte maat zijn essentieel om je woning tot een pareltje om te toveren!