Algemeen

Iedereen wil wel eens een opfrissing aan zijn huis en/of tuin.
Kleine renovaties en herstellingen hoeven niet altijd veel tijd en geld in beslag te nemen.
Wij helpen u graag verder bij deze opknapwerkjes.

klik op hierboven voor meer foto’s

Enkele voorbeelden

– Een kapotte lamp, televisie, stofzuiger,…
– Stoelen, kasten,… met een mankement
– Sanitaire werken, verstoppingen,…
– Electriciteit
– Schilder- en opfrissingswerken

Huis laten renoveren?  Kies dan voor een renovatiearchitect.

Bij een nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat er een architect aan te pas komt, maar hoe zit dat met een verbouwproject? Als je geen architect aanstelt terwijl dat wettelijk wel verplicht is, riskeer je vervolging. Bovendien loop je ook een ander risico: als je aannemer slecht werk levert, zal je hiervoor geen (volledige) schadevergoeding kunnen eisen omdat er geen verplichte controle door een architect was.

Wanneer een architect inschakelen?

De vuistregel: als een stedenbouwkundige vergunning vereist is, moet je beroep doen op een architect.

Als een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat, heb je geen architect nodig.

In principe moet je voor elk bouwwerk waarvoor een stedenbouwkundige vergunning vereist is een beroep doen op een architect. Voor kleine werken of voor werken die weinig met bouwen te maken hebben, zoals het vellen van bomen of het plaatsen van een gipskartonnen scheidingswand, hoeft dat niet.

Geen architect nodig als…

Je mag ervan uitgaan dat voor de werken waarvoor een eenvoudige dossiersamenstelling volstaat, er geen medewerking vereist is van een architect. Voor de afbraak van vrijstaande constructies of gebouwen, of de bestemmingswijziging van het aantal woongelegenheden, is er voor de vergunningsaanvraag ook geen tussenkomst nodig van een architect.

Wel een architect nodig als…

In geval van verbouwingswerken of werken aan de gevels waarbij de stabiliteit, het architectonisch karakter of de vormelijke kwaliteiten van het gebouw wijzigen, is wel degelijk een architect vereist. Dat is ook het geval voor alle verbouwingswerken die met een volume-uitbreiding gepaard gaan.

Architect of interieurarchitect?

Voor de meeste nieuwbouwers is het onmiddellijk inschakelen van een interieurarchitect een stapje te ver, omdat ze dikwijls nog niet het budget hebben om hun woning helemaal naar wens in te richten. Maar als je verbouwt, is de stap naar een interieurarchitect sneller gezet. Hij kan als geen ander de bestaande ruimte omtoveren tot een nieuw, nauwelijks te herkennen geheel.